Mesaj

10Eyl2019

Sosyal Medyanın Kanıtlanmış Gücü

Dijital pazarlamanın en temel araçlarından biri olan sosyal medya, işletmeler ve müşteriler arasındaki ilişki açısından yenilikler getirmektedir. Sosyal Medya Geleneksel satıcı-müşteri ilişkilerinin yanında, farklı iletişim yöntemleri kapsaması nedeniyle oldukça ilgi çekmektedir.  Sosyal medya, işletmeler açısından bakıldığı zaman reklam ve tanıtım açısından oldukça büyük önem taşımaktadır. Birçok işletme Twitter, Instagram, Youtube ve Facebook gibi sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullanmaktadır.




Sosyal medya ağları, e-postalar ve Google ile birlikte, günlük olarak en fazla vakit geçirilen platformların başında yer almaktadır. Fast Company şirketinin yaptığı araştırmalarda, pazarlamacıların yüzde 93’ü sosyal medya işletmelerini tanıtmak için kullandığı görülmüştür. Sosyal medya her geçen gün büyüyen bir pazardır. Sosyal medya üzerinde pazarlama yapılmıyorsa, büyük bir müşteri havuzundan vazgeçilmiş demektir.

Sosyal Medya, Mark Zukerberg jenerasyonunun bir ürünü olarak bilinmektedir. İnsanların burada zaman geçirmesi ile birlikte pazarlamacılar işletmelerini geliştirmek için en etkili yol olarak sosyal medyayı görmektedir.  Sizlere bu yazımızda sosyal medyayı en etkili kullanan bazı firmalardan bahsedeceğiz. Pazarlamada sosyal medyanın gücü oldukça fazladır.